Test av CoPilot Live GPS för iPhone

Inlagd 20 Sep 2009, kl 15:07 av i iPhone Program, Kartor / Kataloger / GPS, Resor

closeDenna artikel är 9 år 4 dagar gammal, kom ihåg att det säkert har kommit uppdateringar, och priset kan ha ändrats.

co_navDetta test är utfört på en iPhone 3G med Telia, i Stockholmsområdet, och med Skandinaviska versionen av CoPilot Live.

CoPilot Live är en App för s.k. ”Turn-by-turn” GPS navigering, d.v.s. normal bilnavigering som t.ex. TomTom, Navigon eller Garmin. CoPilot Live är utvecklat av Amerikanska ALK Technologies, och programmet har toppat Appstores försäljningslistor i kategorin ”navigation” i England, Spanien, Frankrike, och Italien, något måste dom alltså gjort väldigt rätt. CoPilot Live finns förutom till iPhone även till Android och Windows Mobile.

Prislappen på 319kr är mycket imponerande! Praktiskt taget halva priset jämfört med TomTom (659kr) och Navigon (som nu är på rea för 419kr september ut), och du får mer funktioner än i någon av ovanstående!

Gränssnitt och kontroller

CoPilot har mer funktioner än någon av konkurrenterna, och detta har en negativ inverkan på gränssnittet. Det är inte alltid helt givet var man hittar en funktion, och det finns väldigt många menyer och alternativ. Tyvärr är detta oftast ganska nödvändigt då det är väldigt många funktioner som ska ha sin plats, men ibland känns det som att dom hade kunnat göra det lite enklare. T.ex. att stänga av ljudet bör vara 1-2 tryck, inte navigering ner i 2-3 menyer, detta är dock det enda skräckexemplet jag har stött på.

Menyerna är väldigt välanpassade för den här typen av program, med stora tydliga knappar som är svåra att missa. Man har frångått det naturliga sättet att bläddra i menyer på en iPhone (scrolla med fingret) och istället använt knappar för att bläddra i långa menyer.

Huvudmeny

Huvudmeny

Jag har blandade känslor inför detta, men det visar sig ganska bra i de fall man faktiskt kör och ska försöka göra några menyval samtidigt, att rulla skärmen med fingret kan genast bli mycket mer ”pilligt” än att bara trycka på en stor knapp.

Summerat kan man säga att gränssnittet inte är helt naturligt alla gånger, och det finns väldigt många funktioner och alternativ, men när man använt programmet 1-2 ggr så är allt lätt och naturligt att hitta, om än inte lika snyggt och enkelt som hos exempelvis TomTom.

Navigering

CoPilot fungerar toppen när man är ute och kör, programmet har bra uppdateringshastighet (så bra som det blir på en iPhone) och kartorna är tydliga och lagom detaljerade.

På Svenska finns det en rösta att välja på, Helena, som har en behaglig stämma. En av de få sakerna jag stör mig på en aning är dock att om man lyssnar på musik samtidigt så tonas inte musiken ned när rösten talar, det kan göra att om man lyssnar på något livligare musik så blir det svårt att höra instruktionerna. Detta kan säkert vara något för en framtida uppdatering.

Det som finns på skärmen är två knappar för att zooma in/ut, knapp för alternativmenyn (med snabbval för 2D karta, resplan m.m), kompass (valfritt), och en panel i nedre delen av skärmen där du får se allehanda information som t.ex. beräknad ankomsttid eller avstånd till destination. Denna meny kan konfigureras fritt för att innehålla vilken information du vill, och här finns det mängder av möjligheter för val av information och hur du vill kombinera den på skärmen. Här visas även ikoner som ger dig information om t.ex. signalstyrka och återstående batteri m.m.

Snabbalternativ

Snabbalternativ

Nästa sväng visas i två steg, bägge med avståndsangivelser. Närmar du dig en avfart från motorväg så får du upp en tydlig bild av vilka filer som är de rätta att ligga i, en mycket bra funktion. Förutom standardvyn i 3D så kan du givetvis se kartan i 2D, eller få hela resan som en resplan. Känner du att kartan är distraherande med all information så kan du välja det s.k. ”förarsäkerhet” läget, där du endast ser en stor pil för nästa sväng tillsammans med avstånd och gatunamnet.

Kartorna i CoPilot Live är från tidigt 2009, så dom får klassas som aktuella, jag stötte inte på ett enda problem vid körning i och runt Stockholm. Hur kartorna kommer att uppdateras är oklart, vi väntar svar från ALK i denna fråga.

Möjligheterna för navigering är i princip obegränsade, och alldeles för många för att lista i detta sammanhang. Jag nöjer mig med att säga att CoPilot klarar av allt jag kan komma på beträffande flera stopp, avstickare, vägspärrar, omvägar osv. Du kan navigera till intressepunkter, kontaktadresser, koordinater m.m. Du har även möjligheten att spara hela rutter.

Funktioner, funktioner, funktioner…

En mycket trevlig funktion är uträkning av bensinkostnader! Detta innebär att du anger hur många km du kommer på en liter (observera att dom inte vill ha den vanliga ”0.8 l/mil” angivelsen, utan hur många km du kommer på en liter, kan förvirra), och vad en liter bensin kostar dig i snitt. Då kommer du att få se den uppskattade bensinkostnaden för din planerade resa på skärmen för ruttöversikt, tillsammans med avstånd och uppskattad restid.

Live Services

Live Services

En enkel funktion men mycket bra! Det enda man kan önska är att det fanns fler valutasymboler, i dagsläget finns inte ”kr” med så det står exempelvis att din resa kommer att kosta $43.66 när det är 43.66kr som gäller, detta går dock att leva med.

CoPilot har något som kallas för ”live services”, här hittar du ‘Live Traffic‘ som är tänkt att ge dig trafikrapporter direkt i programmet, denna funktion är dock inte påslagen ännu, och jag avvaktar besked från ALK om när vi får se detta aktivt. Här finns även ‘Live Weather‘ som ger dig 5-dagars väderprognos (för antingen din nuvarande position eller annan ort), ‘Live link‘ som låter dig kommunicera och spåra dina vänner som använder CoPilot Live, och till sist finns även ‘Vägassistans‘ som hittar lokal vägassistans åt dig. Trevliga funktioner allihopa, även om jag inte tror att så många kommer att använda Live Link som någon slags messenger klient när man är ute och kör…

Programmet har även en funktion som varnar för fartkameror, men även denna är inaktiv i dagsläget. Uppdatering snart kanske?

CoPilot har automatisk justering av natt/dagläge och det finns flertalet färgteman att välja på till bägge!

Kort sagt kan man säga att CoPilot innehåller de flesta tänkbara funktioner och inställningar, och lite därtill!

Summerat

Om man skulle försöka placera in CoPilot bland de befintliga jättarna av GPS navigering till iPhone (TomTom och Navigon) så skulle jag nog säga att CoPilot är programmet för de som vill ha alla tänkbara funktioner, till ett lågt pris. Här finns verkligen allt och lite till, men det blir på bekostnad av fullpackade menyer och ett sämre användargränssnitt än exempelvis TomTom.

Det finns få negativa saker jag har att säga, men här kommer några. Inställningen för att stänga av ljudet ligger i menyn inställningar, denna bör finnas lättare tillgänglig. Musik tonas inte ned när rösten talar. Inga inbyggda musikkontroller, detta bör finnas i ett övrigt fullpackat program (man kan dock använda iPods snabbkontroller med ett dubbeltryck på hemknappen). Vissa menyer är inte helt logiska, och i början är man lite osäker på vad en knapp med endast en pil nedåt gör, men man lär sig fort när man bläddrat runt lite i programmet.

Även om CoPilot har sina brister så tycker jag om programmet, riktigt mycket! Det här är ett toppenalternativ som faktiskt fungerar precis lika bra som TomTom eller Navigon, till ett mycket lägre pris! Alla negativa saker jag har att säga kan enkelt åtgärdas i små små uppdateringar, och programmet innehåller inga stora brister.

CoPilot med kartor för Skandinavien hittar du här (319kr). CoPilot med Europakartor finns här (749kr)

Läs även vårt test av TomTom för iPhone här!

Val av vy

Val av vy

Resläge

Resläge

Inställningar för informationsfält

Inställningar för informationsfält

Avancerade inställningar för informationsfält

Avancerade inställningar för informationsfält

Destinationsmeny

Destinationsmeny

Koordinater

Koordinater

2D karta

2D karta

Motorvägsavfart

Motorvägsavfart

Stillastående i widescreenläge

Stillastående i widescreenläge

Meny i widescreenläge

Meny i widescreenläge

Related Posts with Thumbnails

Gillade du artikeln?

Gillar inte!Gillar! +12
Loading ... Loading ...

16 Kommentarer till “Test av CoPilot Live GPS för iPhone”

 1. Ola

  20. Sep, 2009

  Kan man söka på gata sedan stad/ort?

  Eller är detta program lika korkat som dom andra två stora?

  Svara på denna kommentar
 2. Björn

  21. Sep, 2009

  Prisvärt är rätt ord!

  Svara på denna kommentar
 3. Lars Theander

  21. Sep, 2009

  Var stänger man av ljudet??? Jag har, trots ihärdigt letande inte hittat ”knappen”.

  Jag kör CoPilot Europaversionen.

  Lasse T

  Svara på denna kommentar
  • Daniel - newapps.se

   21. Sep, 2009

   Huvudmenyn – inställningar – ljud – ”tyst”

   Helt klart en dum lösning, detta vill man ha en snabbknapp för i ”alternativ-rullgardinen” när man navigerar.

   Svara på denna kommentar
 4. Daniel - newapps.se

  22. Sep, 2009

  Några uppdateringar från utvecklaren ALK:

  -Uppdateringar till kartorna köps via Appstore när dessa kommer
  -Live Traffic fungerar i dagsläget bara i Danmark men Sverige kommer framöver
  -Inbyggda iPod-kontroller kommer i en uppdatering

  Svara på denna kommentar
 5. ungmansnickeri

  03. Okt, 2009

  Hej! När man laddar ned efter när man väljer datum och sen väljer dataområdet det står inte Sverige. Vilket land ska vi välja? Jag har valt Storbretanien och Irland. Och sen jag kommer välja surfa. När man trycker på surfa det tar då flera timmar tillsist mobilen helt stopp. När går tillbaka och klikar igen på Copilot Live7 det kommer upp en lista med sickar inte eller sicka fel rapport. Jag trycker på sicka men det händer inget. Om någon kan hjälpa mig om hur det fungerar.
  Mobilen: HTC TOUCH HD

  Svara på denna kommentar
 6. grahns

  09. Maj, 2010

  hur laddar jag över appen till co pilot från datan till iphonen

  Svara på denna kommentar
 7. johnny

  09. Jun, 2010

  GÅr det ladda ner rutter från externt program till CoPilot? Dvs, om jag vill göra en hyffsat avancerad rutt hemma vid datorn i förväg. En vacker och intressant ”söndagsutflykt”.. Hur funkar det?

  Svara på denna kommentar
 8. Stefan

  17. Jul, 2010

  Hej, har just testat copilot i skarpt läge – suveränt, klår Wayfinder mfl med råge!!! MEN, och det är här jag behöver er hjälp: jag lyckas inte stänga av Copilot på min iPhone. Jag kommer givetvis ur programmet med ”hemknappen” med det fortsätter köras i bakgrunden. Drar både batteri och är irriterande när ”Helena” varnar för höga hastigheter och säkerhetskameror som närmar sig, när man tror sig ha dödat programmet… HJÄLP?!?!?

  Svara på denna kommentar
  • Stefan

   20. Jul, 2010

   Fick support via ALK, som jag tänkte delge er som funderar på samma sak:
   -gå ur CoPilot med home-knappen
   - dubbelklicka på home-knappen, så kommer en rad med aktiva program upp i nederkant display
   - tryck o håll på CoPilot-ikonen tills den börjar ”vobbla”
   - stäng programmet med minus-ikonen som tänts.
   För er som inte har bråttom: programmet stänger sig självt efter 10 minuter utan nya gps-signaler.
   Over and out // Stefan

   Svara på denna kommentar
 9. Johan

  24. Jul, 2010

  Kan man ladda ner programmet direkt med telefonen eller måste man ladda via iTunes i datorn? Och sen föra över till telefonen?

  Svara på denna kommentar
 10. Jan

  03. Aug, 2010

  Det går att ladda ner programmet direkt med telefonen. Så gjorde jag. Du måste naturligtvis använda trådlöst nätverk.

  Svara på denna kommentar
 11. Viktor

  16. Aug, 2010

  Är mycket nöjd med Copilot men det är en sak som stör mej. Ankomsttiden stämmer aldrig, då pratar jag inte om några minuter på några mil, utan 10-15 min på 1-2 mil. Någon mer som tycker det är lite för mycket och har en lösning på det hela?

  Svara på denna kommentar

Lämna en kommentar

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